14 Nisan 2012 Cumartesi

Bahar Yorgunluğuna Karşı Kafa Açma Önerileri (Genç, King ve Ritchie Karması)

"Memleket Hikayeleri" Nihat GENÇ
"Karanlık Öyküler"Stephen KING
"Lock, Stock & two Smoking Barrels" ile "Snatch" Guy RITCHIE




    Bu yıl kışı 110 okkalık bir tellaka has yumuşak dokunuşlarla geçiren güzel ve yalnız ülkem, en nihayet hakkettiği (biliyorum, doğrusu haketmektir ama bu bahar ancak şeddeli olarak hakkedilir !) bahara yavaş yavaş ilerliyor. Bu uzun kışın, gözeneklerini büzüp küçücük bıraktığı asil vücutlarımız ise ısınan havalara nasıl tepki vereceğini bilmediğinden ulusal cari açığımız gibi bir genleşip bir daralmakta... Haliyle daralan genleşen vücudun, pek de kullanmadığımız beynimize etkileri de değişkendir, bu durum omurilik soğanımızın pek de umurunda değildir. O işine gücüne bakar. Farkedileceği üzere yazı da geyiğin boynuzlarına doğru hızla ilerlemektedir. Hemmen konuya girmekte sonsuz faydalar vardır.

   Sizi bilmem benim gri hücrelerim bahara doğru yaklaştıkça şallak mallak olmaktadır (Abdülcambaz'a selam olsun !). Okuduğum kitaplar bitmiş, yenilerini almak içinse hesap kesim tarihini ve tekaüt maaşını beklediğimden "nasıl bir ikinci okuma yapsam ?" sorunsalına daldım ve Nihat Genç ile Stivın King ikilisini aldım yanyana getirdim. (R.T.E. ve Hugh Hefner ikilisi gibi kuntastik birşey oldu ama naapalım artık ?) 

Önce King'den bir hikaye sonra Genç'ten bir deneme.
Bir vampir, bir Ofli Hoca.
Bir Eğin, bir Main.
Bir "Son Silahşor Roland", bir "Şeyh Mansuryan Efendi"

   İki akşam üstüste de Gay Riçi'nin en sevdiğim iki filmi. Önce "32 Kısım Tekmili Birden", sonraki gece "Kapışma". Okumalar da iki gün sürüyor zaten.  Vallahi ikinci günün gecesi beynim çamaşır suyuna yatırılmış gibi oldu. 

   Sevgilim okuma yazma dostları. Sizler de benim gibi rüyalarınızda "Dörtparmak Frenki", "Molla Mustafa", "Satır Boris", "Tillo Pehlivan", "Roland Deschain", "Kuzen Avi", "3.Sultan Murad",  "Falçata Heri" gibi mümtaz şahsiyetlerin karma rol aldıkları kuntastik rüyalar görmek isterseniz. İşte formül yukarıda... Denemesi bedava !..

2 yorum:

  1. Guy Ritchie deyince Madonna, Madonna deyince de Swept Away geliyor aklıma. 2002 yapımı filmin yönetmeni de Ritchie'dir. Klasik bir aşk hikayesidir konusu ama Madonna'nın oyunculuğu ile "Giuseppe" (gemideki balıkçı) tv'de her denk geldiğimde (uzunca bir zamandır görmedim ama bir ara Kanal D sık sık veriyordu) izlememe neden olmuştur. (Hatta bi daha izlesem ya!)

    YanıtlaSil
  2. Bir filmde Madonna arz-ı endam ediyorsa, izlemeden önce bir kez durup düşünmek gerektir. Filmi izleyince "Hah yönetmen yeni karısına cest yapmış" dedim. Lakin balıkçı hoş adam, ada da adadır hani, bahar da geldi, izlenebilir yani :)

    YanıtlaSil