8 Ocak 2013 Salı

"Grabbers" Alkolden Hazzetmeyen Kanemiciler..


   Yok aklınıza birtakım siyasi imgeler falan gelmesin. Bunlar bildiğiniz uzaylı.

   "İrlanda'nın bir adasına musallat olan kan emici uzaylıların alkolden hoşlanmadıklarını anlayan kahramanlarımız, fırtına yüzünden adaya gelemeyen yardımı beklerken (artık mecburen) zom olup hayatta kalmaya çalışırlar." (böylece tek cümlede konu özeti rekorumu da kırmış bulunmaktayım)

   Uzaylı komedi filmlerinin İngiliz versiyonudur. İngilizceye aşinaysanız o formal dilin irlanda aksanıyla yerle yeksan oluşunu görebilirsiniz. Hoşunuza bile gidebilir. Senaryoda mantık tutarlılık aramayın, yoktur. Olmasına gerek var mıdır ? Yoktur.

   Oyunculuklar abartısız, sadedir. İzole bir adanın alkole mütemayil sakinlerinin tam olarak hayat bulmuş halidir. Efektler tahminimin ötesinde iyidir. Müzik, kostüm, dekorlar, kurgu da iyidir. Varsın meşaz vermesin. Fazla bir beklentiniz yoksa, eğlenmek için gayet uygundur. Bazı sahneler, uzaylı şiddeti içerdiğinden, sabi sübyan ile seyretmek sıkıntılı rüyalara neden olabileceğinden varsın çocuklarımız seyretmesinlerdir, onlar uyuduktan sonra patlamış mısır bira ile iyi gider.

   Yalnız film bitince insanın içinden bazı muzır şeyler geçiyor. Misal : "keşke tüm alkol sevmez kanemicilerden böyle kolay kurtulmak mümkün olsa"...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder