14 Eylül 2013 Cumartesi

"Ödünç Yaşamlar" Ali Poyrazoğlu'ndan Denemeler.


     Ali Poyrazoğlu denince aklıma hep oyunları dolu oynayan programlar. Devlet katkısı olmadan sürdürülebilen tiyatro gibi şeyler geliyor. Oldukça da fazla oyununu gördüm. "Kuş Kafesi" falan iyiydi. Hülasa, kendileri başarılı bir tiyatrocu. 
   İşte bu gazla, sahaf karıştırırken işbu kitap önüme düşünce hemen atlayıp aldım. Türü "anlatı" olarak geçse de aslında otuziki adet deneme içerir. 166 sayfada Poyrazoğlu, aklına gelen her konuda düşündüklerini paylaşıyor. Ancak bu denemeler, keşke denenmeseydi dedirtiyor. Başarılı bir tiyatrocunun (Ferhan Şensoy) gazı ile almış olduğum bu kitap "her başarılı tiyatrocunun kalemi kuvvetli olacak" dogmasını yerle yeksan etmiştir. 
   Aslında yazılan denemelerde zayıf bir mizah, üstün ideallerin kutsanması, yerinde bir malumatfuruşluk vardır. Ve bu formül genelde denemelerde tutar. Ancak kusura bakılmasın burada tutmamış. 
   15 Eylül 2013 günü sabahı Mebusevleri Mahallesi Ören Sokak (bence Ankara'nın en güzel sokağıdır) banklarında bir adet "Ödünç Yaşamlar" kitabı bulanlar, arakolpa'nın kulaklarını çınlatabilirler. Bilmem anlatabildim mi ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder