2 Kasım 2013 Cumartesi

"Kemik Koleksiyoncusu" Filminden daha iyi...

   Sevdiğimiz bir dostumuz "Epsilon"da işe başlayınca bize de buradan çıkan romanları okumak düştü. Mecburen önümüzdeki yazılarda bu yayınevimizden çıkanları biraz daha sıklıkla yorumlayacağız.
   Cefridiivır, birleşik devletlerde pek tutulan bir yazar. Bu kitabı dilimize bir hayli geç çevrilmiş (onbeş yıl kadar). Bu arada sinefiller filmini çooktan görmüşler, denzılvaşingtın ancelinacoli'li film, polisiye sevenleri mutlu etmişti. 
   Bu gün burada bir kez daha (nasıl aynı miting konuşması gibi değil mi ?) kitap ve film ayrımının nasıl da insanı etkileyebildiğini idrak ediyoruz değerli Çemişgezekliler...
    Film güzeldi, kitap daha güzel...
   Linkılnraym; kuadriplejiden muazzep (omurilikfelcinden azap çeken) zehir gibi akıllı bir olay yeri inceleme uzmanıdır. Haliyle emeklidir. Ancak olay yerinde sadece onun anlayabileceği ipucu kırıntıları bırakan bir seri katil, onu tekrar polisiye dünyanın içine çeker. Konumuz budur. Gayet de klişe olan hikayemizi, yazarın inanılmaz detaycılığı ve gerçekçiliği okunabilir kılıyor. Karakter çözümlemeleri ve olay örgüsü biraz zayıf kalsa da, uykuya geçmeden önce uykunun gelmesi için okunabilir kitaplardandır. 
   Eleştirim yayınevine : madem ki (kendi janrında) iddialı bir kitap yayımlıyorsunuz, madem ki bu kitaplardan para kazanacaksınız, madem ki editör, dizgici ihdas ediyorsunuz. O halde bu işi bihakkın yapacaksınız. Sonuna gelinceye kadar saçbaş yolduran harf hataları, yanlış kelime dizilimleri, anlam kaymaları polisiyesever bibliyofili bezdirmektedir. 
   Lütfen ama, ayarlayın bunları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder