18 Ocak 2016 Pazartesi

"İlaca Dair" Hap Gibi Kitap.

   Bu ağ güncesinde kitap reklamı yapmıyorum. 
   Şu kitabı alın okuyun diye tavsiyelerde bulunmuyorum. 
   Ama bu kitabı alın, okuyun, elinizin altında, kolay ulaşılabilecek bir yerde dursun. 
   Neden ? : 
   İlaç kullanmayanımız yoktur. Bir çoğumuz da başımız ağrıdığında ağrıkesicileri, midemiz yandığında antiasit ilaçları ve hatta enfeksiyonel durumlarda ezbere antibiyotikleri, bırakınız doktora, eczacımıza dahi danışmadan alıyoruz. (iyi b.k yiyiyoruz)
   İlaç konusunda "neden" olduğunu bilmediğimiz bazı kurallar var. (misal : antibiyotiği kutu bitinceye kadar kullanın) Bu kuralların nedeni niçinini anlamak istiyoruz. (misalin visali : kutu bitinceye kadar kullanılmayan antibiyotikler yüzünden bir 10 yıla kadar antibiyotikler bakterilere karşı tamamen etkisiz hale gelecek (ne korkunç di mi ?)).
   Kitap; ilaç konusunda merak ettiğimiz ve gereksizce merak etmediğimiz onlarca gerçeği, neredeyse çocuklara anlatır gibi basit bir dille, büyük puntolarla, çok resimlerle anlatıyor. Vücudumuz ve ilaç konusunda pek ilginç gerçekleri aniden idrak ediveriyoruz (misal : (hem de pek b.ktan bir misal) dışkımız suda yüzüyorsa, aşırı yağ tüketiyoruz demekmiş, yağı azaltmak gerek).
   Bayan Gürel yazmış, Tübitak yayınlamış, çok da ehven (ölmüş eşek fiyatına (7.5 TL)) bir fiyat koymuşlar. 
   Alın, dursun bir kenarda. İlaç kullanmadan önce bakarsınız. Yaş elliye gelince, eklem ağrıları başlayınca "glokozamin" ne işe yarar bakarsınız. Grip olunca C vitamini almak işe yarar mı diye bakarsınız. 
   Kısaca bakılacak kitap. Alın, alın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder